• Forsiden

• Alle film

• BiograferPowered by Integra - 1StepAhead A/S


OPERAKINO 22: Askepot - Oktober

Vis alle film »

Forfatteren Charles Perraults berømte fortælling, sat i musik af Sergei Prokofiev, er her overført til at foregå i et filmisk univers. I en række referencer til heltene fra det amerikanske filmmiljø sætter Rudolf Nureyev (korograf) sin Askepot under Hollywoods spotlight. Med en producer som fegudmor og en stjerneskuespiller som Prince Charming undslipper Askepot sin elendige skæbne og ser sine drømme blive til virkelighed.
Det er en historie, der har mange ligheder med koreografens, den unge Tartar, som blev en international stjerne. Med denne "ballet-metafor" hylder kompagniet sin tidligere direktør Rudolf Nureyev.
Parisoperaen stiller med et stjernehold inkluderende: Valentine Colasante som Askepot, Prima ballerina / Karl Paquette som Stjerneskuespilleren, stjernedanser, Dorothée Gilbert og Ludmila Pagliero som de to søstre, stjernedansere, Aurélien Houette som moderen, Alessio Carbone som producenten, hoveddanser og Paul Marque som Carbone de danse.
Rudolf Khametovich Nureyev 1938–1993 var en sovjetfødt balletdanser og koreograf. Nureyev betragtes af nogle som den største mandlige balletdanser nogensinde. Nureyev var også koreograf. I en årrække fungerede han som chefkoreograf for Paris Opera Ballet. Han producerede sine egne fortolkninger af adskillige klassiske værker, herunder Svanesøen (som vi også tilbyder i denne sæson), Giselle og La Bayadère .Hvornår vises filmen?


•  Rødding   Rødding Bio   1 planlagte forestillinger