• Forsiden

• Alle film

• BiograferPowered by Integra - 1StepAhead A/S


OPERAKINO 22: Salome - Oktober

Vis alle film »

Hermed den spændende og sandfærdige historie om Kong Herodes’ steddatter, den smukke Salome, som med sin skønhed og charme snor sin stedfar og hele hoffet om sin lillefinger. I Kong Herodes’ fangekælder sidder Johannes Døberen. Den fængslede profet har kun hån tilovers for alt, hvad Salome og hendes familie står for, men Salome beslutter, at hun vil have ham. Da Herodes imidlertid lover hende alt, hvad hun begærer, hvis hun vil danse for ham, lykkes det ved list Salome at få magten over Johannes døberen, og snart efter får hun hans hoved på et fad.

Det er en ny produktion af instruktøren Lydia Steier, dirigeret af Simone Young og en stjernebesætning med Elza van den Heever som Salome, Karita Mattila som Herodias, Iain Paterson som Johannes og Zoran Todorovich som Herodes.

Inspirationen til sin opera hentede Richard Strauss fra Oscar Wilde, der havde skrevet et skandaleombrust skuespil baseret på de bibelske skikkelser. Omdrejningspunktet for Strauss’ opera er den perverterede unge prinsesse, og den makabre historie vækkes til live af den sensuelle og faretruende musik. Salome var en ” succes-skandale”, noget der aldrig var set før på en scene. Allerede inden urpremieren i Dresden var der problemer. Først da Richard Strauss truede med at sætte operaen op i en anden by, blev forestillingen gennemført.Hvornår vises filmen?


•  Haarby   Haarby Bio   1 planlagte forestillinger