• Forsiden

• Alle film

• BiograferPowered by Integra - 1StepAhead A/S


OPERAKINO 23: Norma - Juni

Vis alle film »

Norma er Bellinis mesterstykke af en bel canto opera. Handlingen foregår i Gallien under den romerske besættelse. Med Norma når italiensk romantik sit højdepunkt. En opera om intense følelser og menneskeligt drama. Norma fortjener en plads blandt operahistoriens store kvindeskikkelser. Hun er en kvinde med mange lag: Ypperstepræstinde, moder, forladt elskerinde og hævngerrig rivalinde. Hendes tragiske undergang er resultatet af hendes emotionelle følelser mellem pligt og ulykkelig kærlighed. Tydeliggørelsen af Normas moderkærlighed fuldender billedet af hende, du hun i skuffelse og raseri vil dræbe sine børn, men ikke kan gøre det alligevel.
Det er en stjernebesætning med Sondra Radvanosky som Norma, Raymond Aceto som Oroveso, Gregory Kunde som Pollione og Ekaterina Gubanova som Adalgisa, dirigeret af Renato Palumbo.
Titelrollen betragtes generelt som en af de sværeste i sopranrepertoiret. Partiet kræver enorm vokal kontrol, fleksibilitet og dynamik og indeholder en bred vifte af følelser: Konflikten mellem det personlige og offentlige liv, romantik, moderkærlighed, venskab, jalousi, morderiske hensigter og resignation. Bellini skrev rollen til Giuditta Pasta, en af den tids største sopraner. Arien "Casta diva" er en af de mest kendte arier fra det 19. århundrede.
Gennem hele det 20. århundrede har mange sangere forsøgt sig med rollen som Bellinis plagede druidepræstinde med skiftende held. Den mest berømte Norma i efterkrigstiden, og velsagtens i det 20. århundrede, var Maria Callas, der sang partiet i 89 forestillinger (hvoraf flere er blevet optaget); Callas har desuden lavet to studieoptagelser i 1954 og 1960.Spilletider i Gilleleje Bio (Gilleleje)

Vælg anden biograf »


« Forrige uge Uge 24 Næste uge »
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
19:00