• Forsiden

• Alle film

• BiograferPowered by Integra - 1StepAhead A/S


OPERAKINO 23: Ildfuglen - Maj

Vis alle film »

Koreografen Maurice Béjarts partnerskab med Opéra national de Paris varede mere end fyrre år og skabte mere end tyve værker til operahusets repertoire. Gennem denne opførelse, dedikeret til Maurice Béjarts, som døde for femten år siden, præsenterer Operaballetten tre værker skabt i 1970'erne, som i dag stråler med samme koreografiske og musikalske intensitet som ved førsteopførelsen.
1: Ildfuglen, der er skabt til operaens dansere, er en ode til ungdommen på et kraftfuldt partitur af Stravinsky, som koreografen fysisk presser alle de stærke følelser ud af.
2: Unge "partisaner" genoplader deres iver og deres energi ved kilden til livet repræsenteret af Ildfuglen. Skrevet til to mandlige dansere, The Song of the Wandering Companion er et intimt værk om en cyklus af lieder af Mahler, som afslører al stringens og ynde i Béjarts sprog
3: Den mytiske Boléro med partitur af Ravel. Omgivet af dansere, alene på et bord, lader hovedkunstneren sig inspirere af de fortryllende rytmer i en erotisk og hypnotisk dans som et levende kald til livet. Med: Nicolas Le Riche, Yann Bridart og Karl Paquette samt Corps de Ballet af Opera. Orchestra de l'Opéra national de Paris dirigeret af Vello Pähn. Instruktion Don Kent Maurice Béjart 1927-2007 var en fransk danser, samt tillige koreograf og balletdanser.Hvornår vises filmen?