• Forsiden

• Alle film

• BiograferPowered by Integra - 1StepAhead A/S


Sanne Søndergaard - Selvsær

Vis alle film »

Alle hepper på selvværd. Men man skal være ret sær for at have selvværd.
I dette show værdsætter Sanne Søndergaard sit eget selv – i sin velkendte, humoristiske og systemkritiske stil.

Og hun undersøger, om der er noget at lære af de sære. For når man kender sit eget værd, går man ikke ukritisk med på det, alle andre er enige om. Dét er sådan, man bliver Rosa Parks eller Greta Thunberg. Eller til en, der mener, at jorden er flad… Halløj, Saszeline!

Selvsær er et show om alt den vrede, der skal til for at blive glad i sit liv. Alt det med at “have en positiv indstilling”, “se indad” og “arbejde med sig selv” duer nemlig kun i en perfekt verden – en verden uden ulighed, diskrimination og sexchikane. Og sådan en verden lever vi ikke i. Som #BlackLifesMatter og #MeToo tydeligt illustrerer.

Sanne Søndergaard har i øvrigt læst alle selvhjælpsbøgerne, men de hjælper ikke ens selv. For hver eneste gang, Sanne bliver bedre til at være sig selv; sætte sine grænser og gøre opmærksom på sine behov – ja, så bliver andre mennesker blot mere irriteret på hende. Som Sanne selv siger: “Jeg lider ikke af dårligt selvværd, jeg lider af dårligt andre-værd.” Så hvordan lærer man at elske sig selv, når andre hader en? Svaret er simpelt: Man skal lære at at være selvsær.

Sanne Søndergaard er én af Danmarks skarpeste samfundsrevsere. Hun laver komik med indhold og foredrag med humor. Selvsær følger i kølvandet på en række succesfulde shows, der alle kredser om emner som kønsroller, sociale koder og feministiske forundringer. Hendes seneste show Kontroltaber fra 2019 spillede for udsolgte sale over hele landet.Hvornår vises filmen?