• Forsiden

• Alle film

• BiograferPowered by Integra - 1StepAhead A/S


Fargo - CIN

Vis alle film »

Frances McDormand fik en Oscar for rollen som den elskelige, højgravide og gennemsnu politikommissær Marge Gunderson i Coen-brødrenes fabelagtige neo noir-thriller, der udspiller sig i landlige omgivelser blandt fåmælte skandinaviske indvandrere i et sneklædt Minnesota. Bilsælgeren Jerry Lundegaard (William H. Macy) er kommet i økonomisk uføre på grund af nogle lyssky transaktioner. Han hyrer derfor et par slette fyre til at kidnappe sin kone og kræve $80.000 i løsesum af hendes velstående far. Det fører undervejs til nogle groteske mord, som den evigt grovsultne Mrs. Gunderson med stoisk ro går i gang med at opklare.

Som altid hos Coen-brødrene er underholdningsknappen drejet på max, og de sorthumoristiske indslag står i kø, mens handlingen skrider frem.

Filmens to underholdende skurke – den nervøse, snakkesalige Showalter og den tavse Grimrud – forbilledligt spillet af de to faste Coen-kollaboratører Steve Buscemi og Peter Stormare – kommer eksempelvis ikke længere end til motorvejen, før de bliver stoppet af politiet.

EVENT Introduktion ved Andreas Halskov (AU).Hvornår vises filmen?


•  Århus C   Øst for Paradis   1 planlagte forestillinger