• Forsiden

• Alle film

• BiograferPowered by Integra - 1StepAhead A/S


Blaze - CIN

Vis alle film »

”En oplevelse, der åbner dine ører, dine øjne og dit hjerte,” skrev filmbladet Variety om ’Blaze’ – den spritnye biopic om country-blues-ikonet Blaze Foley (1949-1989), der optrådte sammen med Townes van Zandt og andre Texas outlaws. Musikelskeren Ethan Hawke (kendt som skuespiller i bl.a. ’Before’-trilogien) har med denne lille genistreg skabt en indlevet og elegant konstrueret fortælling, der indfanger Foleys korte liv og smukke sange.

Et radiointerview med Townes van Zandt (Dylan-guitaristen Charlie Sexton) og Foleys ven og samarbejdspartner, Zee, udgør filmens rammefortælling. De to musikere beretter kort efter Foleys død om deres oplevelser (gode og dårlige) med den selvdestruktive country-sanger. I en række flash-backs vender vi desuden tilbage til Foleys sidste live-optræden, der foregik på en snusket bar i Austin, Texas.

Det tredje og mest betydningsfulde spor i filmen er Blazes samliv med sin muse Sibyl Rosen (Alia Shawkat), hvis selvbiografi (”Living in the Woods in a Tree: Remembering Blaze Foley”) har været udgangspunkt for filmens manuskript. For en tid lever de lykkeligt sammen i et hippieparadis i en skov, og hun inspirerer ham til nogle af hans mest kendte sange. En tindrende smukt fotograferet film, hvor musikken alene er hele billetprisen værd.

EVENT Introduktion ved country- og kultfilmkender Peter Ole Pedersen (The Land Band og Elevatorfører).

Vises med svenske undertekster.Hvornår vises filmen?


•  Århus C   Øst for Paradis   1 planlagte forestillinger