• Forsiden

• Alle film

• BiograferPowered by Integra - 1StepAhead A/S


Leoparden - CIN

Vis alle film »

En klassiker af de helt store. Burt Lancaster i rollen som den sicilianske aristokrat, hvis status svinder under samlingen af Italien i 1860’erne – over for Alain Delon og Claudia Cardinale, som er de unge elskende, der vil gå deres egne veje.

Lancaster spiller den stolte sicilianske fyrste Salina – eller ’Leoparden’ som han også kaldes – der må se sine privilegier smuldre under Garibaldis sammenlægning af Italien, mens hans nevø (Alain Delon) melder sig under revolutionens fane. Salina må endvidere acceptere nevøens forhold til datteren af en nyrig forretningsmand – en utænkelig relation i den gamle verden, men nu vejen til at bevare en rest af klasse og rigdom.

Et monumentalt portræt af en døende æra og emmer af vemodig højadel i forfald. Den berømte balscene, hvor kameraet hvirvler omkring de to smukke unge (til tonerne af Nino Rotas medrivende musik), er en tour de force. ’Leoparden’ er baseret på Giuseppe Tomasi Di Lampedusas poulære roman, der ironisk skildrer den sicilianske adels storhed og fald samt Viscontis egne erfaringer fra en opvækst i aristokratiet.

EVENT billetten er inklusive en drink.

Vises med engelske undertekster.Hvornår vises filmen?


•  Århus C   Øst for Paradis   1 planlagte forestillinger