• Forsiden

• Alle film

• BiograferPowered by Integra - 1StepAhead A/S


Omar

Vis alle film »

Vises med engelske undertekster.

Frihedskæmper eller terrorist? Det er det delikate spørgsmål i Hany Abu-Assads palæstinensiske thriller 'Omar', som i 2014 var med i opløbet til en Oscar for bedste ikke-amerikanske film, og som blandt andre Berlingske har beskrevet som "en kærlighedshistorie med klare og bevidste referencer til Shakespeares 'Romeo og Julie'".

Bageren Omar bor på Vestbredden. På den anden side af den store mur, der adskiller Israel og Palæstina, bor hans kæreste, Nadia. Ingen kender til deres forhold, og Omar må dukke sig for at undgå både kugler og mistanker – ikke mindst fordi Nadias bror er leder af den modstandscelle, Omar er del af.

Sammen med to jævnaldrende beslutter Omar sig for at gennemføre en aktion mod israelske styrker. Omar bliver fanget, tortureret og stillet over for et umuligt valg: Spionér for israelerne eller få livstidsstraf. Omar vælger modstræbende det første, men ude i friheden er intet længere som før, og mistænkeliggørelsen forfølger ham – både fra palæstinensere og fra Omars israelske forbindelse, agenten Rami. Samtidig er der Nadia at tage hensyn til. Det er et umuligt puslespil, Omar står med. Presset på tid, loyalitet, følelser, geografisk albuerum og fysisk overskud. Findes der en vej ud af svikmøllen?Hvornår vises filmen?


•  Odder   Biffen Odder   1 planlagte forestillinger