• Forsiden

• Alle film

• BiograferPowered by Integra - 1StepAhead A/S


Chinatown - Cin Præs.

Vis alle film »

’Chinatown’ var filmen, der sendte Jack Nicholson til tops i Hollywood. Et begsort kriminaldrama – og en hyldest til den eviggrønne film noir-genre – som er at finde på mange filmelskeres top 10.

Roman Polanskis ’Chinatown’ forholder sig stilsikkert til klassisk hårdkogt kriminallitteratur med Raymond Chandler og Dashiell Hammett i front samt hele film noir-traditionen – selv om den er i farver. Filmen udspiller sig i 1930’ernes Los Angeles, hvor kampen om byens vandforsyning sætter ramme for et drama om menneskelig og politisk korruption. Jack Nicholson brillerer som den arrogante privatdetektiv Jake Gittes, der bliver hyret til at skygge vandinspektøren Hollis Mulwray, men snart befinder sig midt i en langt mere kompliceret intrige end det simple utroskabsdrama, han troede, han skulle opklare.

Instruktør John Huston leverer en af sine bedste skuespilpræstationer, lige som Polanski selv har en lille cameo-rolle som modbydelig gangster. Titlen er en metafor for den snørklede og uoverskuelige intrige, Gittes farer vild i – akkurat som man må opgive at finde hoved og hale den kinesiske del af Los Angeles. Eller som Gittes’ detektivkollega siger med de berømte afsluttende ord: ”Forget it, Jake, it’s Chinatown.”Hvornår vises filmen?


•  Ballerup   Baltoppen Bio   1 planlagte forestillinger
•  Odder   Biffen Odder   1 planlagte forestillinger
•  valby   Valby Kino   1 planlagte forestillinger