• Forsiden

• Alle film

• BiograferPowered by Integra - 1StepAhead A/S


Arlette: En historie vi aldrig må glemme

Vis alle film »

Arlette Andersen overlevede som ung jødisk pige et års fangenskab i nazisternes værste udryddelseslejr Auschwitz – og efterfølgende to barske dødsmarcher. Da hun vendte hjem til familien i et befriet Paris i sommeren 1945 var hun kun optaget af én ting - at vende tilbage til et normalt liv. På trods af tallet 74.853 tatoveret på sin arm lukkede Arlette Andersen ikke op for historien og for hendes oplevelser som kz-fange.

Auschwitz var et afsluttet kapitel – indtil foråret 1990, hvor hun sagde ja til at holde foredrag, fortælle sin historien for første gang. Arlette Andersen følte sig provokeret over politiske kræfter, der påstod, at Holocaust og Auschwitz blot var en detalje i historien. Det satte hende i gang med at holde foredrag.

Ingen skulle nogensinde glemme Auschwitz.

Det blev til 426 foredrag, inden hun i foråret 2015 måtte stoppe. Næsten 100.000 mennesker har igennem 25 år hørt hendes historie. Filmen, Arlette – en historie vi ikke må glemme, er en beretning om at overleve rædslerne under Hitlers Holocaust - fortalt af Arlette Andersen selv gennem ét af hendes populære foredrag.

Komponist Knud Møller har lavet musikken til en film med en mission og et håb om, at det aldrig må ske igen.

Produceret af Kvist Film i samarbejde med Kasper Fuglsang Photography.Hvornår vises filmen?


•  Frederikshavn   Palads Teatret   1 planlagte forestillinger